Ladies Eendrachtcup woensdag 13 september

Enkele maanden geleden is er op initiatief van Smerdiek, Tholense Boys en WHS een werkgroep gestart om nader onderzoek te doen naar mogelijkheden om het meisjes/damesvoetbal op het eiland Tholen te stimuleren. De werkgroep ziet, na een geslaagd vrouwen EK 2017, waarbij onze leeuwinnen Europees kampioen zijn geworden, een ultieme kans om hier een start mee te maken. De eerste activiteit die de werkgroep organiseert is de Ladies Eendrachtcup.

In navolging van de gelijknamige variant voor de heren wordt gestreefd naar een jaarlijks terugkerend sportief evenement, waarbij de voetbalsters van het eiland in de leeftijd van 15 jaar en ouder kennis met elkaar maken door met en tegen elkaar te spelen. Aanstaande woensdag 13 september is het dan zover: Ladies Eendrachtcup, (editie 1). In totaal nemen vijf elftallen deel: Tholense Boys/WHS VR1, NOAD/Vosmeer VR1, Smerdiek V1, Smerdiek VR2 en Tholens boys/WHS MO1.

Het toernooi vindt plaats op sportpark de Waaje in Sint Annaland (WHS).

De wedstrijden starten om 19.00 uur Wedstrijden duren een kwartier. Het toernooi start met de wedstrijden:

Tholense Boys/WHS VR1 –┬áNOAD/Vosmeer VR1

Smerdiek V1 – Tholens boys/WHS MO1

Om 21.00 uur is de laatste wedstrijd van de avond.