Dames winnen van VVC

De Noad/Vosmeer dames speelden voor het eerst samen op het veld van vv Vosmeer. Lees het verslag van leider Sander Kot

We tekenen 15 – 10 – 2016 en we speelden voor de 2de keer voor het eerst thuis en wel tegen VVC ’68 uut Halsteren  Volgt u het nog ? Onze eerste thuiswedstrijd bij Vosmeer op de Vossenberg ! Op papier hadden we 16 speelsters, maar Suus en Anne waren er wat later dus die zouden aansluiten. Op zich een complete groep wat posities betreft, maar zeker geen vaste basisopstelling van de laatste weken mede doordat Joëlle voor het eerst meedeed, Patty op rechtshalf begon en we simpelweg gewoon op onwennig terrein moesten spelen, voor de NOAD speelsters net zo raar als voor de Vosmeer speelsters op Flupdurp, maar goed het weer was goed en de kopjes stonden na een weekje rust ook goed. Op papier ook een mooie tegenstander : wij 7 uit 3 en zij 0 uit 2. Aan ons de taak om het bij ons op 10 te krijgen en bij hun op 0 te houden !

We begonnen met Lotte in de goal, Marloes als laatste vrouw met Petronella ervoor als voorstopster. De backs waren vertrouwd met Tessa op links en Emmelien op recht. Rechtshalf Patty, linkshalf Joëlle en op het midden moesten Zhen en Milou voor creativiteit zorgen. Voorin werden de toekomstige doelpunten toevertrouwd aan Tiny en Anneloes, al met al een compleet en sterk team ! We starten niet echt lekker en er werden veel ballen verkeerd gegeven/begrepen :  (trainen)! Daarna laten we wel gelijk zien dat VVC niets te vertellen heeft en zetten we aanval na aanval op maar ze smoren allemaal door een uitstekende laatste vrouw bij VVC die werkelijk overal stond zo te zien. Het was toch een kwestie van tijd voor onze 1ste zou moeten vallen leek het toch? Tiny liet zien dat ze in de basis hoort en brak keer op keer door maar steeds was de laatse bal net teveel, totdat… helaas van kortbij knalde ze vol op de paal en bleef het 0 – 0. Anneloes liet zien een uitstekend aanspeelpunt te zijn maar ook bij haar lukte het net niet. Toch kwam er een mooie aanval waarvan Zhen het laatste station was en zij maakte heel beheerst de dik verdiende 1 – 0 ! Wat geweldig weer! We krijgen nog aardig wat kansen maar of we zien onze mededpeelsters niet of de keeper red! 1 – 0 met rust, keurig op zich maar weer onszelf te weinig beloont vind ik.

De rust benut voor wat tips hier en daar en met vol vertrouwen de 2de helft in! Suus inmiddels in de ploeg gekomen laat wederom  gedurende de 2de helft fantastische corners zien waar we toch eens van gaan moeten profiteren en ook Marieke kan eindelijk speel minuten maken ! Na een prachtige aanval komt de bal bij Tiny die het overzicht bewaard en koel de 2 – 0 binnenkletst ! VVC was nergens en de stand had al veel hoger moeten zijn, maar helaas waren we voorin te slordig/te gehaast.  Uiteindelijk probeert VVC wel wat en door onze eigen fouten komen ze ook nog op 2 – 1, werkelijk ongelooflijk! Uiteindelijk was het na 10 lange, onzekere minuten gebeurd en konden we weer 3 punten bijschrijven en haken we keurig aan in de top 3! Verdiend zeer zeker, maar uiteindelijk onszelf zo vreselijk moeilijk gemaakt, dames dat is niet nodig : wij hebben samen kwaliteit genoeg en dat gaat er ook steeds meer uitkomen, maar de basis is : komen trainen! Allemaal! Alleen op die manier komen er automatismes in en gaan we elkaar goed leren kennen! Voor nu : chapeau voor de enorme werklust en op naar volgende week op Flipland voor de wedstrijd tegen MZC !