Noad/Vosmeer dames winnen!

We tekenen zo rond de klok van 11:15 en onze Noad/Vosmeer dames staan op het punt om af te trappen tegen een combinatie uit Yerseke en  Wemeldinge. Een onbekende tegenstander, maar je mag aannemen dat ze in de trend van hun hoofdmachten toch een aardig potje fysiek zullen meebrengen met de nodige individuele klasse.

Met een gemengd gevoel, we hebben immers maar 11 fitte speelsters, aangevuld met Bianca die eigenlijk ook rustig aan moet doen met haar knie, blue-eyed Suus en Anne die de 2de helft nog zou komen, gaan we toch met een redelijk gevoel beginnen. We starten uiteindelijk toch in een vrij vertrouwde opstelling, ware het niet dat we wel 2 debutanten hadden namelijk Patty en Tiny ! Lotte op de goal, Nienke laatste vrouw met Marloes als ijsbreker daarvoor en de 2 vertrouwde backs Tessa en Emmelien completeren de verdediging. Op het middenveld staan Zhen en Milou met rechtshalf Iris en linkshalf nieuwkomer Patty. Voorin maken we de 11 compleet met Anneloes en de 2de debutant Tiny.

 

Zeker geen slecht team, maar toch weer aardig wat wijzigingen her en der en dat blijkt ook wel in het begin : veel ballen worden verkeerd begrepen of gewoonweg verkeerd gegeven, maar gaandeweg de wedstrijd blijkt dat we vandaag gewoon echt 3 punten moeten gaan pakken en het vertrouwen groeit in elkaar en Tiny en Patty laten zien dat ze zeker niet voor spek en bonen meedoen !

 

Yerseke/Wemeldinge word constant terug op eigen helft teruggedrongen, maar echt grote kansen krijgen we nog niet. Achterin staat het als een huis en mede door een prachtige aanval die door Zhen word overgeschoten groeit dat vertrouwen en krijgt ook het middenveld met Zhen en Milou steeds meer grip en komen er wat schoten en kleine kansjes maar we missen toch wat  scherpte voorin. Toch breekt Tiny uiteindelijk door en levert een messcherpe voorzet af waarop Patty fantastisch reageert en net voor de keeper de dik verdiende 1 – 0 intikt ! Prachtig weer !

 

In de rust wederom dezelfde waarschuwing : start nou eens scherrup !!!!! Deels word daar gehoor aan gegeven, maar toch is het af en toe onrustig maar echte kansen krijgt onze tegenstander zeker niet ( Lotte heeft lekker genoten van het zonnetje). Hier en daar worden wat wisselingen ingebracht en Suus laat wederom zien dat ze overal kan worden weggezet want ze valt hartstikke goed in en zelfs met haar prachtig versierde oog geeft ze mooie voorzetten en neemt prachtige corners, maar helaas staat het vizier niet op scherp voorin. Ook Nienke laat weer zien dat ze een multitasker is want ook als verdedigende middenvelder staat ze haar vrouwtje !

 

We komen er verschillende keren geweldig goed door met Tiny en Anneloes en als ze elkaar iets meer in de gaten houden staat het zomaar 4 of 5 – 0 maar helaas gaan ze steeds voor eigen succes en blijft het toch steeds maar 1 – 0.

 

Onze tegenstanders proberen het nog wel maar echt heel gevaarlijk word het niet, al word toch wel duidelijk dat we wel alternatieven moeten krijgen voor de back posities : Emmelien en Tessa doen het echt fantastisch, maar na een 75/80 minuten is het gewoon een beetje op en sluipen er kleine foutjes in, die je met zo een stand zomaar de overwinning kunnen kosten ! Positief puntje is dat Marieke langzaam weer wat mag gaan doen en ook Leonie deze week verder onderzocht word, ook Stefanie en Nadine gaan langzaamaan beter dus stap voor stap worden we weer completer en dus ook breder ! 1 persoon wil ik nog wel even een flinke aai over de bol geven en niet zonder reden : Marloes heeft vandaag, na vorige week, wederom laten ziet een enorme rots in de branding te zijn en ik weet dat zij echt super graag op elke training zou willen zijn, maar helaas laat haar thuissituatie dat niet toe, maar desondanks : WOW Loes, wat doe je het fantastisch en wat geef je goed leiding ! We mogen alleen maar trots zijn om zo een speelster in ons midden te hebben !

 

Wie had kunnen  zeggen dat nieuwkomer Patty de winnende zou maken ? Dat we na vandaag 7 uit 3 hebben ? Maar bovenal dat we een fantastische groep dames hebben die nu al een prachtig collectief vormen ? Ik niet, Japio niet, Bea niet en bovenal jullie ook niet leedies, maar neem van mij aan dat we BERETROTS zijn op jullie, wat jullie laten zien, hoe jullie knokken voor elke bal, elkaar en de 3 punten !! Ik kan alleen maar afsluiten met een hele simpele opmerking uit de soundmixshow : VOORAl DOORGAAN !