Verslag allereerste wedstrijd Noad/Vosmeer dames

Eindelijk was het zaterdag 17 september 2016 en zouden we als NOAD/VOSMEER dames onze eerste wedstrijd gaan spelen op het veld van NOAD ‘67 !

Seolto uit Zevenbergen was onze tegenstander en nadat we eerst een teamfoto hadden gemaakt, starten we rond de klok van 10:45 met de wedstrijd.

De kopjes stonden goed, maar we begonnen toch wat rommelig aan de wedstrijd en het was duidelijk dat iedereen nog even moest zoeken naar de juiste positie, maar gelukkig had 1 dame al wel haar positie gevonden en liet Nienke zien een uitstekende laatste vrouw te zijn ! Langzaam namen we het spel over, werd het wat verzorgder en kwamen er kansen waaruit Roseline uiteindelijk de score opende door de 1 – 0 binnen te knallen ! Zeker verdiend, maar er zat veel meer in, maar goed een eerste wedstrijd samen is lastig en alles kan ook niet gelijk goed lopen !

Toch werden we steeds beter, Zhen kwam steeds beter in haar spel en Iris was een constante plaag voor de Seolto verdedigsters en glipte meerdere keren erlangs en uiteindelijk resulteerde dat in de 2 – 0 en de 3 – 0 van Anne en wat leuk voor haar (haar eerste doelpunten ooit) en wat een weelde voor ons !!

Er werden hier en daar wat wissels doorgevoerd en nu bleek wel dat we een goed en breed team hebben en dat we een goede basis hebben om mee verder te gaan.

Uit een prachtige aanval maakte Anneloes met een mooi schot de 4 – 0 en we zaten op rozen kun je wel stellen !

Toch gaf Seolto niet op en ze probeerden ons wat terug te drukken wat resulteerde in een hoekschop en helaas voor ons viel die precies voor de voeten van een Seoltospeelster die de bal binnen schoot en zo de eretreffer mocht maken.

In de rust weer wat puntjes op de i gezet en gewaarschuwd dat we niet te slap moesten beginnen, maar toch zette Seolto ons direct vast en kreeg zowaar enkele kansen maar inmiddels was Marloes er ook ingekomen en hield ze samen met de andere verdedigsters keurig stand.

Helaas dan toch weer een tegenslag voor ons want na Stefanie moest ook Leonie  noodgedwongen het veld verlaten met een blessure en we zullen maar hopen dat die mee zullen vallen voor beiden zodat ze weer snel kunnen aansluiten !

Uiteindelijk was Seolto leeg en lieten onze dames zien dat we erg goed kunnen voetballen, het regende kansen, mede door een ontketende Suus die keer op keer op rechts doorbrak en puntgave voorzetten gaf maar helaas stond het vizier nog niet scherp genoeg en misten we erg veel grote kansen. Ook de corners waren keer op keer levensgevaarlijk en Nienke kopte enkele keren net over, maar een minuut of 10 voor tijd liet ze toch zien dat ze een heel complete voetbalster is en met haar (slechte) rechtse been schoot ze de bal er prachtig in en stond de verdiende 5 – 1 op het scorebord, waarna Anneloes er met haar 2de goal een nog mooier feest van maakte en de eindstand op 6 – 1 zette !

Al met al een prachtig begin van wat toch wat onwennig is voor beide kanten, maar persoonlijk vind ik dat jullie het keurig oppakken en positief elkaar probeerde te corrigeren wanneer dat nodig was.

Volgende week wacht een hele zware tegenstander, namelijk de Bruse dames en daar zullen we weer iedereen keihard bij nodig hebben dus kom allemaal trainen zodat we nog beter en sterker kunnen worden, maar voor nu mogen we zeggen : WIJ STAAN BOVENAAN !!!