Walking Football

Met Walking Football krijgen 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet meer kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven.

Aangepaste regels

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Interland

Op 10 november 2014 was er zelfs een heuse interland. De Nederlandse 60-plussers speelden tegen de Belgen. Het werd – letterlijk – een walkover voor de Nederlanders, dat enkele ex-profs in haar gelederen had. De Nederlanders wonnen met 2-16, met de ruim tachtig jarige Ad als een van de uitblinkers.

Iets voor Vosmeer?

Nu telt Oud-Vossemeer natuurlijk ook vele oud-voetballers, waarvan velen zelfs regelmatig langs de lijn staan op zaterdag of zondag. Maar wat is er nu leuker┬ádan zelf op dat veld te staan? Kun je zelf je voetbalkunsten weer eens vertonen. Dus kom op ‘oudjes’, meld je bij het bestuur als je het iets lijkt. Dan organiseren we op Vosmeer weer eens iets leuks!

Interland Walking Football